הרכב הג׳אז ׳משיכת יתר׳

יום:
פתיחת דלתות:
תחילת מופע:
משיכת יתר
צילום: אמרי אגמון


 

הרכב הג׳אז משיכת יתר

גורי אגמון– סקסופון סופרן, סקסופון אלט

עמיקם קימלמן-  סקסופון אלט, סקסופון טנור

ירון גוטפריד– פסנתר, סינתיסייזר

אריה וולינץ– בס

רוני הולן– תופים

לפני שלושים שנה, חברו חמישה מוזיקאים ישראלים צעירים ומוכשרים, שרצו להלחין ולבצע יחד ג'אז מקורי ועכשווי. כך נולד הרכב הפיוז'ן הישראלי משיכת יתר.

לשם יש משמעות משולשת: האוברדראפט המוכר לכולם כמינוס בחשבון הבנק; נגינה שהיא מבחינה ריתמית מאחורי הפעמה; ואימון בהפקת צליל באמצעות נגינת צלילים ארוכים. ואכן, חברי ההרכב מעידים שנכנסו לא פעם למצב של משיכת יתר – גם בבנק, גם מבחינה מוזיקלית-ריתמית וגם באימונים ארוכים.

מבחינה מוזיקלית, היה זה סגנון המתאים ביותר להגדרה של פיוז'ן, החומרים היו מקוריים בלבד ופרי עטם, וההרכב פעל בהצלחה במשך 11 שנה. בסופו של דבר התפזרו, כי החברים הרגישו שהם רוצים להקדיש יותר זמן להתפתחות מוזיקלית אישית. בפסטיבל, באיחוד ראשון מאז הפירוק לפני 19 שנה, ינגנו קטעים מן האלבום היחיד שהוציאו ויחשפו קטעים נוספים שנכתבו מאז, מקצתם אף הוקלטו, אך מעולם לא יצאו לאור. החברים, היום בשנות החמישים והשישים לחייהם, אכן התפתחו להפליא בזמן שחלף, והיום הם חמישה מוזיקאים מגובשים, פעילים ויצירתיים העושים חיל בהופעות, ביצירה מקורית ובהוראה, איש איש בתחומו. אחרי כמעט עשרים שנה, בשלה העת למפגש מחודש של חמשת האנשים של משיכת יתר.

פריט טריוויה חשוב של הג'אז הישראלי רשום על שם ההרכב. אלבומם, שיצא לאור בשנת 1989, חנך את העידן הדיגיטלי והיה האלבום הראשון בארץ של מוזיקת ג'אז אשר יצא לאור בפורמט של תקליטור. היה שלום הוויניל, ברוך הבא לדיסק שכולו משיכת יתר.

בימים אלו מוציא ההרכב אלבום שני כפול ומוזמן למופע איחוד מחודש וחגיגי בבית היוצר

 

 

 

 

פתיחת דלתות 20:30

תחילת מופע 21:00

יום:
פתיחת דלתות:
תחילת מופע:
דילוג לתוכן